- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הכשרת היישוב חברה לביטוח בע"מ נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ
|
תא"מ בית משפט השלום קריות |
40113-06-11
28.12.2011 |
|
בפני : פנינה לוקיץ' |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: הכשרת היישוב חברה לביטוח בע"מ |
: מגדל חברה לביטוח בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפני תביעת שיבוב של התובעת כנגד הנתבעת, על סך 9,500 ₪, בגין תגמולי ביטוח וסכומים בהם נשאה התובעת בעקבות פגיעת רכב שהיה מבוטח על ידה, בתאונה שארעה ביום 22.2.11 (להלן: "התאונה").
הצדדים, אשר אין ביניהם מחלוקת באשר לסכום התביעה, הסמיכוני לפסוק בתביעה זו בהתאם להוראת סעיף 79א' לחוק בתי המשפט וזאת לאחר שמיעה קצרה של הנהגים ברכבים שהיו מעורבים בתאונה.
התאונה ארעה בצומת המצויה בכביש עכו חיפה, במקום יציאה מכביש פנימי המוביל לתחנת דלק ולמסעדה בשם "נת'קה". מתמונות שהוצגו בפני, ומהיכרותי את המקום, המדובר בכביש פנימי שהוא מעין רחבה רחבה המתנקזת לרמזור המוצג בחיבור הכביש הפנימי לכביש הראשי, ואשר בו קיימת פנייה ימינה לכיוון חיפה, ופניה שמאלה לכיוון עכו.
במקביל לכביש הראשי עובר במקום כביש שירות המגיע מצפון לרחבה, וממשך מדרום לאותה הרחבה.
בתאונה נשוא התביעה היו מעורבים רכב פרטי המבוטח על ידי התובעת מסוג טויוטה, מ.ר. 1347550 (להלן: "הפרטית"), שהיה נהוג באותה עת על ידי מר אבי יחיאל, ומשאית, מ.ר. 5145457 (להלן: "המשאית"), שהיתה מבוטחת על ידי הנתבעת, והיתה נהוגה באותה העת על ידי מר קאסם סלאמה.
לגירסת נהג הפרטית הוא עמד ברחבה בטור מאחורי מספר רכבים שביקשו לפנות ימינה ברמזור והמתין להתחלפות הרמזור. בזמן ההמתנה הגיעה המשאית מכביש השירות מצפון ועצרה כשהיא עומדת אנכית לרכבו וממתינה לתחילת תנועת הרכבים. לפתע, משהחל בנסיעתו קדימה לאחר התחלפות הרמזור לירוק, החלה המשאית בנסיעה, ופגעה בצד שמאלי של רכבו.
לעומתו טוען נהג המשאית כי מצב הדברים היה שונה לחלוטין. לטענתו, הוא זה שעמד בטור הרכבים במטרה לפנות ימינה, ומיד לאחר שהחל בנסיעה קדימה על מנת להגיע לרמזור ולפנות ימינה, הגיחה הפרטית מצד ימין, מבלי שהבחין בה, בשל מגבלת שדה הראיה מצד ימין, ונסתה להכנס לפניו לצורך פניה ימינה, וכתוצאה מכך, פגעה הפרטית בקצהו הקדמי ימני של המשאית ונגרם לה הנזק נשוא התביעה.
שני הצדדים, לאחר חקירת העדים, הצביעו על אי התאמות בין הגרסאות שנשמעו בפני לבין הגרסאות המופיעות בהודעות על התאונה שנמסרו למבטחות, וכן על חוסר סבירות גירסת הצד השני והסיבות להעדפת העד מטעמם.
אציין כי התרשמתי, בין היתר, על סמך תיקים נוספים שהתנהלו בקשר לתאונות שארעו באותו המקום, כי מדובר במתחם שאין בו סימונים ברורים המתווים את אופן נסיעת הרכבים, והרחבה המצויה במקום כמו גם העדר סימונים ברורים, הינם גורמים המחייבים כל נהג המבקש לצאת או להכנס לרחבה או ממנה, לנקוט משנה זהירות.
לאחר שמיעת העדויות, עיון בתמונות הנזק ובדו"ח השמאי המעידים על נזק לכל אורך הצד השמאלי של הפרטית, ובחינת תנאי המקום וסבירות הגרסאות, ולאור ההסדר הדיוני, אני קובעת כי יש לחלק את האחריות לארוע התאונה כך שהנתבעת תישא בתשלום סך של 4,275 ₪ מתוך סכום התביעה, בצירוף הוצאות בסך של 355 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 500 ש"ח.
ניתן היום, ב' טבת תשע"ב, 28 דצמבר 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
